winter trees © 2knald.com | Kirsten K. Kester

Hverdagens hovedpiner

At høre lyden af knasende sne
og mærke den bidende frost rive i kinderne
er for mange det ultimative,
vinterdage med bid, frost og sol
er smukke

Snevejret er heldigvis overstået for denne gang,
for det er også et inferno af smerter, lys, manglende fortorve, snedriver man falder eller sidder fast i, og afsavn

Et afsavn efter at tingene er lette,
at lyset ikke blænder
at hovedpinen ikke dunker,
fordi man bliver stresset over, hverdagens ubekvemmeligheder

Desværre kender jeg NU med PCS, alt for godt, hvad det vil sige at have hovedpine
Jeg har lært, at en hovedpine ikke bare er en hovedpine, og et par Panodiler ikke lige fixer tingene

For mig er hovedpine mange ting:
eksploderende vulkaner, et hoppende pingpong spil, boremaskiner der borer bolte så fede som flødeskum, de klassiske lyn, den traditionelle issyl som kan mærkes helt ud i storetåen, kogende og flydende lava, der brænder og udtrætter på sin helt egen modbydelige måde

Ovenstående er blot nogle af de billeder jeg kan sætte på hovedepiner jeg har, eller har haft.

Hovedepiner er noget der rammer mange, af diverse årsager.
Alle har prøvet at have hovedpine, men vi er nogle stykker, som har det enten kronisk, eller gennem flere år.

Igennem mange år har min dejlige og sejeste veninde Marina haft migræneanfald, der kan slå enhver havnearbejder i gulvet. Først nu efter jeg har fået langvarig hjernerystelse, forstår jeg noget af det hun gennemgår.
Hvis du har nerverne til det, syntes jeg du skal læse om Marinas migræne
Jeg får ondt i maven af Marinas skriverier, fordi de rammer plet! De rammer lige derind, hvor jeg tænker hold nu kæft jeg kan ikke holde det ud.. Jeg kan ikke holde UD, at MIN dejlige veninde skal have det sådan år efter år, uden behandlingsmuligheder… Jeg kan heller ikke holde UD, at jeg har det ligesådan (eller noget lign.) .. OG det er der rigtigt mange andre der også har..

Min hovedpine er heldigvis blevet bedre i løbet af de 20 mdr. jeg har haft hjernerystelse, og det er jeg MEGET lykkelig over.
Men hvad gør jeg for min veninde, som ikke får lindring?

Jeg er i denne måned blevet formand for Hjernerystelsesforeningen/ Lokalforening Århus – og via DET arbejde vil jeg gøre mit til, at udbrede budskabet: PAS PÅ HOVEDET!! + en masse andet
– og forhåbentlig kommer der videnskabelige løsninger, der kan hjælpe folk som Marina, og alle os andre, som kæmper ubærlige kampe

Pas på dig 💛

Advertisement

Udgivet af

K.

I'm a traveling artist - want-to-change-the-world type of person; curious, care about sustainability, environment, and climate. With husband, I've traveled in 70+ countries worldwide. My travelings make my art come alive on canvas' . . . I wanna try as much as possible ... + now with PSC (PostConcussionSyndrome) peace 💛 — K.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s